Premierul Ungariei, Viktor Orban, a ajuns la Băile Tușnad, fiind întâmpinat de Kelemen Hunor

Publicat: 26 07. 2013, 20:02
Actualizat: 25 03. 2019, 22:58

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a ajuns, vineri după-amiază, la Băile Tușnad, pentru a participa la Universitatea de Vară „Balvanyos”, el fiind întâmpinat de vicepremierul ungar, Semjen Zsolt, precum și de liderul UDMR, Kelemen Hunor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a ajuns la Băile Tușnad la ora 17.50, din coloana oficială făcând parte cinci mașini și un microbuz. El s-a cazat la Hotelul Fortuna și a fost întâmpinat de vicepremierul ungar Semjen Zsolt, dar și de liderul UDMR, Kelemen Hunor, care se afla într-o întâlnire, la același hotel, cu Semjen Zsolt.

Viktor Orban va participa la lucrările Universității de Vară „Balvanyos”, iar vineri are programată și o întâlnire bilaterală cu Kelemen Hunor, liderul UDMR anunțând că nu va participa oficial la dezbaterile de la Universitatea de Vară „Balvanyos”.

Întâlnirea dintre Viktor Orban și Kelemen Hunor va avea loc cu „ușile închise”, accesul presei fiind restricționat în zona hotelului de forțele SPP din Ungaria și România.

În drumul spre Băile Tușnad, o mașină cu număr de corp diplomatic, aflată în spatele coloanei premierului Ungariei, a fost implicată într-un accident rutier, soldat cu un mort și șase răniți.

Potrivit adjunctului șefului IPJ Mureș, Valer Ujică, mașina cu număr de corp diplomatic nu făcea parte din coloana oficială a premierului ungar Orban Viktor, ci se deplasa în spatele coloanei. Persoana decedată se afla în altă mașină implicată în accident, a mai arătat acesta.

Universitatea de vară și tabăra „Balvanyos”, ajunsă la a 24-a ediție, se desfășoară sub motto-ul „Timpul nostru!”, peste 350 de invitați urmând să participe la seminariile organizate pe tematici dintre cele mai diverse.

Printre personalitățile care se vor afla la Băile Tușnad se numără și vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt, europarlamentarii Sogor Csaba și Tokes Laszlo, dar și vicepreședintele Camerei Deputaților Viorel Hrebenciuc. Totodată, a devenit o tradiție ca în ultima zi a taberei să fie prezent și premierul Ungariei, Viktor Orban, alături de Nemeth Zsolt și de europarlamentarul Tokes Laszlo.