Premierul Viorica Dăncilă a transmis la Cotroceni propunerile de numire a noilor miniștri

Publicat: 29 05. 2019, 17:38

„Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a transmis, în această după amiază Miercuri după-amiază – n.r.), președintelui României, Klaus Iohannis, propunerile de numire a noilor miniștri pentru portofoliile de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, ministru al Justiției, ministru al Fondurilor Europene și ministru pentru Românii de Pretutindeni”, se arată într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, pentru portofoliul de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României a fost propus Titus Corlățean, diplomat de carieră, pentru Ministerul Justiției, Ana Birchall, cu specializări aprofundate în domeniul juridic, pentru Ministerul Fondurilor Europene a fost propusă Roxana Mânzatu, cu o experiență de 15 ani în domeniul afacerilor și fondurilor europene, iar pentru Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a fost nominalizată Natalia Intotero, care a mai deținut acest portofoliu.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat miercuri dimineață că încă nu a vorbit cu președintele Klaus Iohannis pentru a îl informa despre noile propuneri la ministere, afirmând că le-a cerut celor propuși să-și depună toate documentele, iar discuția va avea loc ulterior.

„Nu am vorbit încă cu dl. președinte, pentru că am chemat toți cei care au fost propuși să-și depună toate documentele. În momentul în care voi vorbi cu dl. președinte să trimit și documentele”, a declarat miercuri Viorica Dăncilă.