Președintele ANI: Cine participă la acțiunea de strângere de semnături pentru Mircea Diaconu încalcă legea

Publicat: 22 03. 2014, 14:01
Actualizat: 29 07. 2014, 18:22

Președintele ANI, Horia Georgescu, a declarat că cine participă la acțiunea de strângere de semnături și de promovare a candidaturii lui Mircea Diaconu pentru europarlamentare încalcă legea și împiedică „înfăptuirea justiției” și „normele legale în vigoare”.

El a ținut să precizeze la un post de televiziune că acceptarea de către BEC a candidaturii lui Mircea Diaconu ar echivala cu „comiterea unei fapte penale”, fie „abuz în serviciu”, „fie nerespectarea legii”.

Georgescu a adăugat că în Biroul Electoral Central sunt cinci judecători din cadrul Curții Supreme și că este „aproape imposibil” să valideze candidatura lui Diaconu.

Vicepreședintele PNL, Mircea Diaconu, a demisionat din partid după ce Biroul Politic Național al liberalilor să-l retragă de pe lista pentru europarlamentare din cauza faptului că instanța de judecată a validat decizia ANI privind starea de incompatibilitate în care s-a aflat Diaconu.

Crin Antonescu a spus că după ce a verificat dosarul Diaconu a văzut că acesta nu poate candida la vreo funcție până în 2015. Liderul PNL l-a ironizat pe Victor Ponta care a cerut în 2012 scoaterea de pe listele USL a lui Mircea Diaconu, iar acum îl susține pe Facebook.

Mircea Diaconu a declarat într-un interviu pentru gândul că va încerca să strângă 100.000 de semnături pentru o candidatură independentă la europarlamentare, iar dacă acest lucru nu se va realiza se va retrage să „tundă trandafirii”. El a precizat că se simte ca într-un film american, unde un personaj se luptă cu sistemul.