Președintele Băsescu a semnat pentru candidatura Elenei Udrea în alegerile prezidențiale

Publicat: 21 09. 2014, 15:03
Actualizat: 21 09. 2014, 15:08

Președintele a fost așteptat, la intrarea în Parcul Herăstrău, de câteva zeci de militanți PMP, îmbracați cu tricouri imprimate cu imaginea Elenei Udrea.

În momentul în care a ajuns, președintele le-a spus tinerilor că îi căuta, pentru a semna pe lista de susținere a candidaturii Elenei Udrea. „Hai că vă căutam”, a spus Băsescu, în momentul sosirii, alături de el fiind și liderul PMP Eugen Tomac.

Udrea a lipsit de la acest moment, fiind plecată în țară.

Președintele a semnat lista de susținere, după ce și-a verificat seria și numărul actului de identitate, pentru a nu greși. „Mi-am dat seama că nu semnasem pentru candidata susținută. Am sunat la Tomac: «Unde strângeți semnături?» „, a spus Băsescu, râzând.

Președintele a afirmat că Udrea nu a venit să ceară semnătura sa de susținere, așa că a trebuit să aibă el inițiativa. „Am semnat în candidatul în care cred”, a spus Traian Băsescu.

El a dorit să facă o comparație între Elena Udrea și Victor Ponta.

„Mă uitam, în trei ani și jumătate, ca ministru, Elena Udrea a semnat șase mii de acorduri de finanțare, pe proiecte. Păi tot Guvernul ăsta, în doi ani și jumătate, nu a semnat 6000 de proiecte. A creat locuri de muncă, tăcut și fără să spună altceva”, a spus șeful statului despre Udrea.

„E un om loial, obiectivelor ei, dar și apropierii politice de Emil Boc și de mine. Nu a basculat funcție de cum i s-a părut că merg voturile. A rămas chiar unde erau voturi mai puține, dar și-a menținut punctele de vedere. De exemplu, putea foarte bine să se alieze noii alianțe PDL-PNL. Nu a făcut-o, pentru că nu s-a regăsit printre cei care tocmai semnaseră pentru suspendarea mea”, a făcut Traian Băsescu portretul Elenei Udrea, candidatul PMP la prezidențiale, completând: „Sunt convins că ține și la o justiție independentă, este un om care gândește mult la locurile de muncă (..) Cred că am semnat pentru cine trebuie”.

Inițial, Băsescu și-a acordat semnătura de susținere lui Cristian Diaconescu, însă acesta a renunțat la candidatura în scrutinul prezidențial din partea PMP, apoi și la candidatura prezidențială în calitate de independent. În final, Diaconescu a anunțat că va susține candidatura Elenei Udrea.