Președintele Camerei Deputaților afirmă că moțiunea de cenzură a PNL nu va trece

Publicat: 25 09. 2019, 10:57

„Moțiunea nu trece ! În următoarele zile vom asista cum opoziția formată din cinci partide se va strădui să treacă o moțiune de cenzură. Ca de obicei, nu au niciun program de guvernare, nici măcar o schiță, un minim proiect în situația (puțin probabilă) în care vor ajunge la guvern. Știe cineva care e propunerea lor de prim-ministru?! NU! Tot ce vor e să dărâme și atât! Îmi este greu să înțeleg cum vor decurge întâlnirile între: Orban, Barna, Ponta, Tomac și Hunor, oameni cu viziuni diferite, unii de stânga, alții de dreapta, fără niciun program de guvernare. Fără nici un plan”, a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Președintele Camerei Deputaților a adăugat că e mai ușot să strângi semnăturile necesare pentru depunerea moțiunii decât să convingi parlamentarii să fie în sală și să voteze.

„Nu cred că va trece nici acestă moțiune de cenzură. Oricâte perdele de fum vor mai ridica în perioada următoare, un lucru e sigur: să strângi semnături e mult mai ușor decât să convingi parlamentari să fie în sală și să voteze! Îi vedeți, da?! Nu trece!”, a adăugat Ciolacu.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat marți că formațiunea a strâns peste 233 de semnături pentru moțiunea de cenzură și că aceasta va fi depusă cel mai probabil luni. El a adăugat că ultimele negocieri vor fi purtate joi, cu parlamentari individuali.

PNL a strâns 238 de semnături pentru moțiunea de cenzură privind demiterea Guvernului Dăncilă, au declarat surse liberale pentru MEDIAFAX.