Președintele Camerei Deputaților refuză să participe la pactul pe justiție propus de Antonescu

Publicat: 05 10. 2013, 16:04
Actualizat: 12 05. 2019, 17:06

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a postat pe o rețea de socializare un mesaj prin care își exprimă dezacordul pentru o dezbatere în Parlament pe tema justiției sau pentru semnarea unui pact pe „marginea independenței justiției”, cum a propus liderul PNL, Crin Antonescu.

„Pentru ca Justiția să fie independentă, atunci oamenii politici trebuie să vorbească din ce în ce mai puțin despre ea. O dezbatere și un pact între oameni politici pe marginea independentei justiției, așa cum propune Antonescu, ar însemna tocmai să tăiem din independența Justiției și să îi punem o tutelă politica. Eu nu sunt de acord cu acest lucru”,  a fost răspunsul lui Zgonea la propunerea lui Antonescu.

Social-democratul a adăugat că își dorește o „justiție cu adevărat independentă”, dar că derapajele pot fi semnalate de magistrate, CSM sau alte instituții profesionale ale magistraților și „nu de președintele PNL”.

Crin Antonescu a propus vineri ca în Parlament să fie organizată o dezbatere la care să fie invitați premierul Ponta, președintele Băsescu, dar și decidenții din sistemul de justiție pentru a-și spune punctual de vedere despre independent justiției.