Președintele PNL a „descoperit” cel mai mare adversar al partidului: „Nu a fost PSD”

Publicat: 29 04. 2017, 14:19
Actualizat: 29 04. 2017, 19:58

Prezentă la Iași, la alegerile Biroului Permanent Județean, Raluca Turcan, președinte interimar al PNL a vorbit despre bătăliile interne din PNL și modul în care s-au pierdut alegerile.

„Unde este PNL în toată această bătălie (cu PSD – n.r.)? Aici în Iași l-am văzut de multe ori bătându-se în interior, făcând plângeri penale în interiorul partidului, vorbind împotriva PNL”, a spus Turcan în fața liberalilor.

Președintele interimar al PNL i-a întrebat pe cei prezenți în sală cine a greșit în campaniile pentru alegerile de anul trecut și cine a făcut blat.

„Oare aici, în Iași, cel mai mare adeversar al PNL a fost PSD sau a fost PNL? Oare am tras cu toții pentru PNL sau am făcut blaturi, în alte locuri am pus mai presus interesul unor persoane decât interesul echipei PNL?”, a întrebat Turcan.

Lideurl liberalilor a mai spus că făcând un exercițiu de imaginație, nu crede că PNL ar fi fost „mai breaz” la guvernare decât PSD.

„Dacă vă întreb care a fost politica PNL la alegerile parlamentare o să îmi dați un răspuns ambiguu, pentru că nu știm care au fost soluțiile PNL, pentru că nu le-am cunoscut și nu ni le-am asumat”, le-a mai spus Raluca Turcan colegilor săi de la Iași.

La rândul său, Ludovic Orban, candidat la președinția PNL, a spus că în ultima vreme mai multe persoane au decis să se retragă din partid.

„Eu vă spun, pierdem la nivel național, lunar, mii de membri pentru că oamenii respectivi nu se simt reprezentați, nu sunt ascultați, pentru că munca lor nu este recunoscută, pentru că nu se simt bine în PNL. De-a lungul carierei mele am adus mulți oameni în partid. I-am întrebat ce ți s-a întâmplat după un an, doi, trei. Mi-au spus foarte mulți că nu au reușit să se înscrie. Ba nu aveau formular de înscriere, ba nu aveau ședință de Birou Executiv, ba se uitau urât la mine pentru că vreau să mă înscriu în PNL. După ce s-au înscris nu i-a mai întrebat nimeni nimic, nu i-a mai invitat nimeni la o discuție, la o adunare generală, la vreo ședință”, a afirmat Ludovic Orban.