Prima reacție a lui Iohannis, după ce PNL a anunțat că îl susține pe Cioloș premier după alegeri

Publicat: 24 10. 2016, 21:54

”Mi se pare o idee foarte bună”, a spus Iohannis la Satu Mare, întrebat ce părere are despre decizia Biroului Politic Național al PNL de luni.

Șeful Executivului Dacian Cioloș a fost desemnat luni de Biroul Politic Național al PNL candidat al partidului pentru postul de premier după alegerile parlamentare, decizia fiind luată cu unanimitate de voturi.

Președintele PNL Alina Gorghiu anunțase că va propune Biroului Politic al partidului desemnarea lui Dacian Cioloș drept candidat al partidului pentru postul de premier, precizând că a primit acceptul lui Cioloș în discuția de luni dimineață de la Guvern.

”Discuția pe care am avut-o cu primul ministru astăzi a vizat două direcții. Una a vizat compatibilitatea dintre programul de guvernare al PNL și Platforma România 100 și a doua discuție a fost solicitarea PNL, pe care o veți vedea concretizată astăzi în BPN și supusă votului, de desemnare a candidatului de prim-ministru din partea liberalilor. Dacian Cioloș va fi propunerea pe care astăzi o voi face colegilor mei care își vor exercita votul. Evident, procedura este conform statutului nefinalizată astăzi pentru că un Consiliul Național trebuie să formalizeze decizia din BPN”, a declarat Gorghiu.

Președintele PNL a spus că Dacian Cioloș nu se va înscrie în partid și că acest lucru nu îi încurcă pe liberali.