Prima REACȚIE a lui Victor Ponta după ce George Maior și-a dat demisia de la SRI. Ce relație de rudenie este între Ponta și Maior

Publicat: 27 01. 2015, 16:27
Actualizat: 27 01. 2015, 17:09

Într-un mesaj postat pe Twitter și preluat de staff-ul său pe Facebook, premierul, care este și finul de cununie al fostului director SRI, și-a arătat aprecierea față de „reforma adevărată din ultimii 8 ani” din Serviciul Român de Informații, atribuindu-i-o exclusiv lui George Maior.

În contextul deschiderii automate a subiectului numirii unui înlocuitor al lui Maior, Victor Ponta i-a transmis indirect lui Klaus Iohannis că nu susține varianta numirii unui apropiat politic al actualului președinte. „Nu e bine ca SRI să revină sub control politic”, a scris Victor Ponta, cel care are, în acest moment, numeric, controlul asupra majorității parlamentare care va decide prin vot numele viitorului șef al SRI.

Ideea numirii la șefia SIE și a SRI a unor directori proveniți din rândul Opoziției a fost pusă în practică prima datîă în 2006 de Traian Băsescu, în contextul în care președintele nu avea susținerea majorității parlamentare, riscând blocarea desemnărilor.


Sursa foto: Contul pe Facebook  al premierului Victor Ponta