Primarul PSD din Focșani, atac la PNL: Lăsați minciunile și scenariile cu bătăuși. Nu mai instigați la ură

Publicat: 04 05. 2019, 15:08

„După ce zilele trecute domnul Klaus ne împărțea în români și pesediști, iată că acum vine un alt domn, poreclit de presă Sică Mandolină, care propovăduiește apocalipsa electorală la Focșani. Speriat probabil de faptul că se va face de râs și de această dată, șeful liberalilor vede viața în culori sumbre și anunță cu glas de bariton că ar putea exista confruntări de stradă care să se termine cu ”, arată, într-un comunicat, Cristi Valentin Misăilă.

Potrivit acestuia, „dând dovadă de totală necunoaștere a legii”, liderul PNL a „atras atenția” primarului din Focșani că „o eventuală altă acțiune politică desfășurată în același timp este împotriva democrației”.

„Și ca să-și justifice aberația, vine cu o minciună gogonată, cum că în societate există

Conform acestuia, „o stare de nervozitate crescută a existat numai în cazul mitingurilor organizate de cei ce pompos se declară îngrijorați de soarta democrației”.

„Învățați, vă rog, să îi respectați pe români și nu mai instigați la ură și la violență fizică și verbală. Și la fel vă rog și pentru focșăneni. Să știți că cetățenii din municipiul Focșani s-au săturat să tot vadă cum peneliștii din Consiliul Local sunt, fără nicio scuză și aproape de fiecare dată, împotriva proiectelor de mare interes pentru întreaga noastră comunitate. Așa ca lăsați minciunile, prostiile și scenariile cu bătăuși și lupte de stradă. Coborâți în viața reală și fiți oameni. Măcar acum!”, adaugă edilul.

PNL Vrancea a anunțat că orice incident care ar putea apărea la mitingul de duminică, la Focșani, nu va fi responsabilitatea PNL, ci a instituțiilor care asigură ordinea publică. Reacția a venit după ce Ludovic Orban a spus că au fost autorizate acțiuni similare în aceeași zi ale PSD, ALDE și UNPR.

Mitingul de lansare a candidaților PNL la alegerile europarlamentare va avea loc, duminică la Focșani, începând cu ora 16.00. La eveniment vor participa președintele PNL Ludovic Orban, secretarul general al PNL Robert Sighiartău, alături de candidați ai partidului la alegerile europarlamentare Rareș Bogdan, Siegfried Mureșan, Violeta Alexandru, potrivit unui comunicat de presă al partidului.

Ludovic Orban a declarat, vineri, la Câmpulung, că liberalii au depus cerere pentru un marș care să aibă loc în data de 5 mai, la Focșani, iar Primăria a aprobat și o acțiune similară a PSD, ALDE și UNPR, „o contramanifestație, ca pe vremea minerilor”.

În replică, UNPR a negat, sâmbătă, că va participa la mitingul de la Focșani din data de 5 mai, alături de PSD, așa cum a precizat liderul liberal. Partidul condus de Gabriel Oprea i-a cerut lui Ludovic Orban să ducă o campanie corectă și să nu dezinformeze.