Primul lider al coaliției PSD-ALDE care îl boicotează pe Iohannis și nu merge la recepția de Ziua Europei, de la Coroceni

Publicat: 05 05. 2018, 10:18
Actualizat: 05 05. 2018, 10:20

„Nu voi da curs invitației de a merge la Cotroceni la această recepție (de Ziua Europei – nr.) pentru că mie mi se pare că președintele, prin declarațiile pe care le-a făcut, a jignit grav primul ministru. Suntem membri ai coaliției de guvernare și solidari cu primul ministrul. Primul ministru cred că are nevoie de sprijinul partenerilor și, de aceea, am discutat cu colegii mei și am luat hotărârea să nu participăm la această recepție”, a spus Tăriceanu, într-o conferință de presă.

Șeful Senatului spune că nu crede că decizia lui de a nu mai participa la această festivitate poate fi interpretată că ar avea ceva împotriva Europei.

„Gura lumii e slobodă… Având în vedere că am fost primul ministru care am pregătit România pentru aderarea la Uniunea Europeană și am semnat tratatul de aderare, împreună cu președintele de atunci, nu îmi fac griji pe chestia asta”, a mai spus Tăriceanu.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunțat, joi seara, că va onora invitația președintelui Klaus Iohannis de a merge, pe 9 mai, la ceremonia de celebrare a Zilei Europei, președintele Camerei Deputaților precizând că și premierul Viorica Dăncilă va merge la Cotroceni.