Primul sondaj care îl dă pe Klaus Iohannis câștigător la alegerile prezidențiale. Cine l-a comandat

Publicat: 26 07. 2014, 14:02
Actualizat: 31 07. 2014, 15:39

Un sondaj realizat de Biroul de Cercetări Sociale, la comanda Fundației Mișcarea Populară, îl dă învingător, pentru prima dată, pe prezidențiabilul Klaus Iohannis, dacă acesta ar ajunge în turul doi al alegerilor față în față cu Victor Ponta, potrivit Digi24.

Mai exact, puțin peste 50% dintre cei chestionați au spus că l-ar alege pe Iohannis în turul doi al alegerilor prezidențiale. Sondajul este prima cercetare în care Ponta nu a ieșit câștigător în fața oricui altcuiva. Diferența dintre cei doi este însă în marja de eroare a sondajului.

Cercetarea a fost comandată de Fundația Mișcarea Populară și a fost realizat în perioada 3-12 iulie, pe un eșantion de 1.272 de persoane, intervievate la domiciliu. Marja de eroare este de 2,8 la sută.

Persoanele chestionate au fost întrebate „Cum ați vota în turul doi al prezidențialelor?”. Un procent de 49.6% a ales Victor Ponta, în timp ce Klaus Iohannis și-a adjudecat 50.4% din voturi.

Anterior, un sondaj curs, comandat de Fundației România Noastră, înființată de Mircea Geoană, îl dădea câștigător pe Ponta, cu 53% din voturi.

Dintr-un sondaj IRSOP reiese de asemenea că Ponta ar câștiga în fața lui Iohannis cu 49% din voturi, față de 43% pentru primarul Sibiului.