Probleme pentru deputatul Cernea. Senatorul PNL Puiu Hașotti: Cer PSD Constanța retragerea sprijinului politic pentru Remus Cernea

Publicat: 13 04. 2013, 14:14
Actualizat: 30 07. 2014, 19:38

Liderul senatorilor PNL, Puiu Hașotti, a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că cere PSD Constanța retragerea sprijinului politic acordat deputatului Remus Cernea, pentru inițiativa acestuia privind reglementarea parteneriatului civil între persoane de același sex.

„Cer PSD Constanța retragerea sprijinului politic acordat deputatului PSD Remus Cernea, pentru inițiativa acestuia privind reglementarea parteneriatului civil între persoane de același sex”, a declarat Hașotti.

Deputatul USL Remus Cernea vrea să inițieze un proiect de lege pentru reglementarea parteneriatului civil între heterosexuali și între persoanele de același sex, susținând că acest model este aplicat în mai multe țări europene.

„Eu susțin și noi, Verzii, susținem Drepturile Omului pentru toți cetățenii. Noi nu considerăm că anumiți cetățeni ar trebui discriminați în vreun fel pentru niciun motiv pentru că ar fi femei, pentru că ar aparține unei minorități naționale sau unei minorități sexuale. În Europa foarte multe țări deja acceptă parteneriatele civile sau căsătoriile între persoanele de același sex. Eu am anunțat deja că am în vedere un proiect de lege care să reglementeze parteneriatul civil între persoanele heterosexuale sau persoane de același sex pe model francez. În Franța, mai întâi acum cinci ani a fost adoptată legea privind parteneriatele civile, iar la începutul acestui an sau la sfârșitul anului trecut a fost adoptată legea privind drepturile persoanelor de același sex de a se căsători”,a declarat Remus Cernea, vineri, într-o conferință de presă susținută la cabinetul său parlamentar din municipiul Constanța.

El a explicat că acest parteneriat civil ar fi un avantaj și pentru persoanele heterosexuale care nu doresc oficializarea relației lor, printre care dreptul unuia dintre parteneri de a-i lăsa celuilalt o moștenire după deces, nu ar mai putea fi atacat în instanță de familie.