Protest în Parlament înaintea discursului șefului legislativului de la Ankara, în semn de solidaritate cu protestatarii din Turcia

Publicat: 05 06. 2013, 13:55
Actualizat: 07 08. 2014, 17:54

Deputatul Remus Cernea a venit în fața sălii de plen, înainte ca președintele Parlamentului turc să țină un discurs în fața forului legislativ din România, purtând un tricou pe care scria „I love Turkey”, ca un mesaj de „solidaritate cu manifestanții din Turcia”.

„Dorim să transmitem un mesaj de solidaritate cu manifestanții din Turcia, protestatari care sunt pe străzi de mai multe zile. Eu iubesc Turcia, iubesc Istanbulul, l-am vizitat anul trecut și mi se pare un oraș superb, îmi doresc ca Turcia să devină membră a UE, dar e foarte important ca Turcia să fie o țară democratică, o țară laică, în care drepturile omului sunt respectate”, a spus Cernea.

El a spus că nu va „interfera” în Parlament în timpul discursului oficialului turc, dar că cere guvernului din Turcia „să înceteze represiunea asupra manifestanților”.

„Intervențiile au fost brutale, exagerate. Cred că Turcia are nevoie de democrație și guvernul trebuie să țină cont de doleanțele protestarilor”, a spus Cernea.

Discursul președintelui Parlamentului turc s-a desfășurat în bune condiții, neexistând incidente în sala de plen.