„Protestul public” al lui Tăriceanu față de declarațiile lui Iohannis referitoare la prezumția de nevinovăție

Publicat: 16 10. 2017, 16:05

Călin Popescu-Tăriceanu precizează, într-un comunicat de presă, că această decizie „reprezintă protestul meu punctual față de declarația făcută de Președintele României, domnul Klaus Iohannis, potrivit căreia domnia sa nu mai recunoaște principiul prezumției de nevinovăție valabil pentru toți cetățenii, așa cum este el statuat de Constituție”.

El a susținut că șeful statului aplică selectiv principiul prezumției de nevinovăție, „în funcție de apartenența subiectului la o tabără sau alta sau dacă e vorba de propria persoană”.

De asemenea, președintele Senatului adaugă că un alt motiv pentru care nu participă la ceremonia de la Cotroceni este faptul că Klaus Iohannis a abandonat rolul de garant al Constituției.

„În al doilea rând, am dorit ca să marchez public prin acest gest că Președintele României și-a abandonat rolul de garant al Constituției, pe care a jurat la învestire, faptă inacceptabilă pentru Parlament, pentru Senatul României al cărui președinte sunt și, în general, pentru orice cetățean român. Îmi exprim speranța că domnul Președinte Iohannis își va revizui poziția și va accepta că nimeni nu este mai presus de lege, nici măcar Președintele României, chiar dacă se bucură acum temporar de o imunitate absolută”, a conchis Călin Popescu-Tăriceanu.

Propunerile privind noii miniștri la Dezvoltare, Fonduri Europene și Transporturi au ajuns luni la Palatul Cotroceni, a confirmat Administrația Prezidențială.

CExN al PSD a votat, vineri, ca Paul Stănescu să preia funcțiile de vicepremier și ministrul al Dezvoltării Regionale, în locul lui Sevil Shhaideh, Felix Stroe să preia ministerul Transporturilor, în locul lui Răzvan Cuc, și Marius Nica să preia ministerului Fondurilor Europene, în locul Rovanei Plumb.