PSD anunță că nu a primit aviz de la DSU pentru prezentarea programului de guvernare: „Congres cu 5.000 de persoane s-a putut”. Ce spune DSU

Publicat: 24 11. 2021, 17:08
Marcel Ciolacu, președinte PSD / Sursa: Facebook - PSD

Partidul Social Democrat (PSD) a vrut să prezinte programul de guvernare al social-democraților, într-o sală în care urmau să fie prezente 20 de persoane, însă nu a primit aviz de la Depertamentul pentru Situații de Urgență (DSU).

”Congres cu 5.000 de persoane s-a putut, prezentarea programului de guvernare al PSD, cu 20 de oameni în sală, nu a primit avizul DSU!

PSD respectă legea și renunță să facă acest eveniment. Românii vor afla de la fiecare ministru PSD care sunt prioritățile noastre la guvernare!”, a transmis PSD pe pagina oficială de Facebook.

Ce spune DSU: Petentul a fost informat de faptul că la acest moment CNSU a propus o serie de modificări

„Având în vedere multiplele întrebări venite din partea presei legate de faptul că “DSU nu a dat avizul” realizării unei ședințe privind prezentarea programului de guvernare al unui partid politic, în primul rând dorim să specificăm ca Departamentul pentru Situații de Urgență nu este mandatat în a da avize privind realizarea sau nu a unor reuniuni/întâlniri/evenimente, ci doar poate răspunde punctual la solicitări primite din partea petenților prin care explică măsurile prevăzute în legislația aflată în vigoare, de limitare a răspândirii Coronavirusului printre comunități.

Petentul a fost informat de faptul că la acest moment CNSU a propus o serie de modificări care ar fi permis organizarea unui astfel de eveniment, dar aceste propuneri de modificări nu intră in vigoare până la adoptarea lor printr-o Hotărâre de Guvern”, se arată în replica DSU.