UPDATE. Toți miniștrii propuși în Guvernul Nicolae Ciucă au primit aviz favorabil după ce au fost audiaţi miercuri la Parlament. Când are loc votul din plen pentru noul Executiv

UPDATE. Toți miniștrii propuși în Guvernul Nicolae Ciucă au primit aviz favorabil după ce au fost audiaţi miercuri la Parlament. Când are loc votul din plen pentru noul Executiv
Foto - Andreea Alexandru - Mediafax
Publicat: 24/11/2021, 08:52
Actualizat: 24/11/2021, 20:43

Miniştrii propuşi în Cabinetul lui Nicolae Ciucă sunt audiaţi, astăzi, în comisiile parlamentare de specialitate. Audierile au început la ora 10.00 și se încheie la ora 17:00, fiecare dintre ele având alocate 45 de minute în comisii. Gandul.ro vă va ține la curent, în timp real, cu desfășurarea audierilor de azi.

UPDATE. Toți miniștrii din Guvernul Nicolae Ciucă au primit, miercuri, avize pozitive în comisiile de specialitate din Parlament. Senatorii și deputații vor da joi, de la ora 10.00, votul de învestitură.

Toți miniștrii propuși în Guvernul Nicolae Ciucă, susținut de PSD, PNL, UDMR și grupul minorităților naționale, au primit, miercuri, avize pozitive în comisiile de specialitate ale Parlamentului.

Ședința pentru acordarea votului de învestitură are loc joi, începând cu ora 10.00.

UPDATE. Vasile Dîncu a primit, miercuri, aviz favorabil pentru funcţia de ministru al Apărării Naţionale, din partea comisiilor parlamentare reunite de specialitate.

Au fost întrunite 34 de voturi „pentru” avizul favorabil şi şase „împotrivă”.

UPDATE. Ministrul propus al Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Gabriela Firea, a primit miercuri aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate din Parlament.

UPDATE. Daniel Cadariu a primit miercuri aviz favorabil pentru funcţia de ministru al Antreprenoriatului şi Turismului, din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului.

Cadariu a fost avizat pozitiv cu 32 de voturi „pentru” şi 12 „împotrivă” de membrii comisiilor de specialitate ale celor două Camere.

UPDATE. Lucian Bode a primit, miercuri, aviz pozitiv pentru funcţia de ministru al Afacerilor Interne din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului.

Avizul este consultativ.

UPDATE. Florin Spătaru a primit aviz favorabil, miercuri, pentru funcţia de ministru al Economiei din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului. S-au înregistrat 30 voturi „pentru” şi 19 „împotrivă” din totalul voturilor exprimate de membrii comisiilor de specialitate ale celor două Camere.

UPDATE: Virgil Popescu a primit miercuri aviz favorabil pentru portofoliul de la Ministerul Energiei, din partea comisiilor parlamentare de specialitate reunite. Bogdan Aurescu a primit și el aviz pozitiv pentru a conduce Ministerul Afacerilor Externe. Un aviz pozitiv a primit și Tanczos Barna pentru funcția de ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor.

UPDATE: Sorin Grindeanu a primit miercuri aviz favorabil pentru portofoliul de la Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului, reunite. De asemenea, ministrul propus pentru preluarea portofoliului de la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, a primit și el aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului.

Deputatul PNL Florin Roman a primit aviz favorabil din partea comisiilor parlamentare de specialitate pentru portofoliul de la Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării.

UPDATE: Alexandru Rafila a primit aviz favorabil pentru a conduce Ministerul Sănătății. În cazul său s-au înregistrat 26 de voturi pentru avizul pozitiv şi 10 voturi împotrivă din partea membrilor Comisiilor de sănătate ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

UPDATE: Sorin Cîmpeanu a primit și el aviz favorabil pentru a ocupa funcția de Ministru al Educației.

Acesta a declarat că ziua de luni, 29 noiembrie, este posibil să fie declarată zi liberă, iar 2 decembrie ar fi prima zi în care se poate face şcoală cu prezenţă fizică în toate localităţile unde rata de infectare coboară sub 3 la mie.

„Cu siguranţă, în toate localităţile în care rata de infectare coboară sub 3 la mie, conform Ordinului Ministerului Sănătăţii şi al Educaţiei, se poate face şcoală cu prezenţă fizică. Suntem într-o situaţie specială pentru că luni, 29 noiembrie, este foarte posibil să fie declarată zi liberă prin Hotărâre de Guvern, pe care o vom avea dacă Guvernul va beneficia de votul de încredere şi va fi instalat. Zilele de 30 noiembrie şi 1 decembrie sunt libere, deci practic 2 decembrie ar fi prima zi în care se poate face şcoală cu prezenţă fizică în toate aceste localităţi”, a precizat Cîmpeanu.

UPDATE: Adrian Câciu a primit aviz favorabil pentru funcţia de ministru al Finanţelor.

Acesta a spus că rectificarea bugetară va fi aprobată vineri seara.

„Rectificarea va fi aprobată vineri noaptea, vineri seara. Stăm până când o aprobăm. Adică nu înţelegeţi noaptea… cum se întâmpla. Deci pur şi simplu trebuie să am cel puţin câteva ore să ajung la minister să mă asigur că toate sursele de finanţare sunt acolo, că tot necesarul de finanţare este acolo, că deficitul se menţine. Foarte important. Deci orice situaţie în acest moment şi în situaţiile din anii următori noi ne vom menţine în programul de convergenţă care este asumat cu Comisia Europeană şi vom găsi formula de spaţiu fiscal astfel încât să putem să introducem şi provocările aduse şi de programul de guvernare dar şi de situaţia macroeconomică din acest moment”, a declarat Câciu.

UPDATE: Cătălin Predoiu, propus pentru funcţia de ministru al Justiţiei, i-a îndemnat, miercuri, pe şefii parchetelor „să-şi activeze echipele, să răstoarne dosarele pe masă şi să treacă mai serios la treabă”, pentru că „nu putem asista cum interlopi îşi afişează în spaţiul public averile dobândite ilicit”. Predoiu a primit aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate.

UPDATE: Cseke Attila a primit aviz pozitiv, miercuri, din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului, pentru un nou mandat de ministru al Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

UPDATE: Ministrul propus pentru preluarea portofoliului de la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Chesnoiu, a primit miercuri aviz pozitiv din partea comisiilor de specialitate reunite ale Parlamentului.

„Agricultura României se află în momentul de faţă la un moment de răscruce. Spun asta cu toată responsabilitatea poziţiei în care mă aflu azi în faţa dumneavoastră, pentru că vedem ce se întâmplă la nivel global. Vedem că la nivel european, toate politicile şi strategiile pe care UE le propune statelor membre vizează de foarte multe ori aspecte care intră în contradicţie cu realităţile din România. Avem aceste ambiţii de mediu impuse de UE, de acest Green Deal care are anumite componente şi care dacă nu vom fi inteligenţi să le valorificăm se transformă în riscuri”, a declarat acesta în timpul audierii.

UPDATE: Eduard Novak, a primit aviz pozitiv pentru a conduce Ministerul Sportului. El a primit avizul din partea Comisiilor reunite pentru Învăţământ, Ştiinţă, Tineret şi Sport din Camera Deputaţilor şi Senat pentru un nou mandat la conducerea noului Minister al Sportului, rezultat în urma decuplării de portofoliul de tineret.

UPDATE 11:00: Senatorul PSD Lucian Romaşcanu a primit aviz pozitiv pentru funcţia de ministru al Culturii. S-au înregistrat 15 voturi „pentru”, 3 voturi „împotrivă” şi o abţinere din partea membrilor Comisiilor pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Sursa: Alexandra Pandrea/GÂNDUL

Programul audierilor:

  • LUCIAN ROMAȘCANU, Ministrul Culturii – —- 10.00 – 10.45
  • ADRIAN CHESNOIU, Ministrul Agriculturii și Dezvoltarii Rurale —– 10.00 – 10.45
  • EDUARD NOVAK, Ministrul Sportului —– 10.00 – 10.45
  • SORIN CÎMPEANU, Ministrul Educatiei —– 11.00 – 11.45
  • CSEKE ATTILA, Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației —– 11.00 – 11.45
  • ADRIAN CÂCIU, Ministrul Finantelor —– 11.00 – 11.45
  • CĂTĂLIN PREDOIU, Ministrul Justitiei —– 11.00 – 11.45
  • FLORIN ROMAN, Ministrul Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii —– 12.00 – 12.45
  • SORIN GRINDEANU, Ministrul Transporturilor si Infrastructurii —– 12.00 – 12.45
  • DAN VÎLCEANU, Ministrul Investitiilor si Proiectelor Europene —– 12.00 – 12.45
  • ALEXANDRU RAFILA, Ministrul Sănătății —– 12.00 – 12.45
  • BOGDAN AURESCU, Ministrul Afacerilor Externe —– 12.45 – 13.30
  • TANCZOS BARNA, Ministrul Mediului, Apelor si Padurilor —– 12.45 – 13.30
  • VIRGIL POPESCU, Ministrul Energiei —– 12.45 – 13.30
  • FLORIN MARIN SPĂTARU, Ministrul Economiei —– 16.30 – 17.10
  • MARIUS BUDĂI, Ministrul Muncii și Solidarității Sociale —– 16.30 – 17.10
  • LUCIAN BODE, Ministrul Afacerilor Interne —– 16.30 – 17.10
  • VASILE DÎNCU, Ministrul Apărării Naționale —– 17.10 – 17.45
  • GABRIELA FIREA, Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de șanse —– 17.10 – 17.45
  • DANIEL CADARIU, Ministrul Antreprenoriatului și Turismului —– 17.10 – 17.45

Mai departe, votul pentru învestirea viitorului Executiv va avea loc joi, într-un plen reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, programat pentru ora 10.00.

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a depus marţi la Parlament programul de guvernare şi lista miniştrilor coaliţiei PNL-PSD-UDMR.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Fosta soție a lui Cabral arată fantastic la 57 de ani. Ce a pierdut prezentatorul...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Mesajul cutremurător postat de Mihaela înainte de a se arunca de la etajul 15 al...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Ciucă a dat VESTEA CEA MARE pentru milioane de români. Decizia care ar putea fi...
Ieșenii s-au înghesuit la catafalcul lui Costel Corduneanu. Cei mai cunoscuți maneliști au cântat la...
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Mutare de ultim moment a judecătoarei Ancuţa Popoviciu în cazul lui Vlad Pascu! Tatăl lui...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
O teorie bizară spune că în Univers există un singur electron