PSD cere demisia Ministrului Economiei, după scandalul de la târgul de produse alimentare de la Paris

Publicat: 19 10. 2016, 14:00

”Peste 30 de producători români au fost înșelați de Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri care s-a angajat inițial că va plăti deplasarea și costurile de cazare pentru
participare, dar și-a retras sprijinul la startul evenimentului. Rezultatul este că România nu este reprezentată la un târg important, iar producătorii românii pierd șansa de a prezenta produsele românești. (…) Acum, România suferă o rușine internațională din cauza unui guvern preocupat mai mult de campania electorală, decât să își facă treaba”, au transmis social-democrații prin intermediul unui comunicat de presă remis MEDIAFAX.

PSD susține că Guvernul a fost ”mult mai preocupat să susțină companiile străine și producătorii din afara României, ignorând interesele legitime ale românilor”.

Adrian Hădean, chef cunoscut în România, a postat un video pe Facebook în care a afirmat că România s-a făcut de râs la cea mai mare expoziție alimentară din lume din cauza Ministerului Economiei, care nu a mai facilitat banii necesari micilor producători pentru expunerea produselor.

În replică, vicepremierul Borc a postat pe Facebook mai multe fotografii cu producători români de la SIAL. ”Poate că standurile nu sunt cum am vrea să fie, sigur că sunt multe probleme și că a fost mult efort să se ajungă acolo. Dar Ministerul Economiei nu a cerut bani nimănui, mai mult de atât, a plătit cei 300 de mii de euro pentru chirie și utilități. Trebuie însă să învățăm din fiecare greșeală, îmi cer scuze față de cei pe care i-am supărat sau i-am enervat cu birocrația din minister. Nu pot decât să-i asigur că fac în fiecare zi tot ce pot ca lucrurile să fie mai ușoare pentru firmele cu care interacționăm. Câteodată cu succes, câteodată cu eșecuri”, a transmis el.