PSD mai amână marele miting pentru familia tradițională. Dragnea: „O să discutăm când avem legea referendumului promulgată”

Publicat: 07 05. 2018, 15:33

„Suntem în aceeași situație foarte clară, adică neavând legea referendumului promulgată, nu putem discuta de un calendar de acțiuni pentru că nu avem momentul zero. Nu avem momentul respectiv. Discuția a rămas, avem doar problema datei. Se poate spune absolut orice. Ne menținem în continuare suținerea pentru Referendum. În ceea ce privește comunitatatea LGTB, trebuie găsită formula legală prin care parteneriatul civil să fie legiferat. Trebuie legiferat clar situația familiilor monoparentale”, a spus Liviu Dragnea.

Liderul PSD a mai spus că a primit semnale din teritoriu că interesul oamenilor de a participa la acest miting este unul crescut.

„Există o singură nemulțumire și anume, o dorință mare de a veni la București și posibilitățile logistică din România de a asigura transportul. Eu v-am spus că despre miting o să discutăm când avem legea promulgată” a mai spus Liviu Dragnea.

Social democratul Florin Iordache a anunțat recent că este posibil ca referendumul pentru familie să aibă loc pe 10 iunie. Ulterior, întrebat de această dată, Liviu Dragnea a anunțat: „Nu știu ce a spus domnul Iordache, dar este posibil, cred că 17 iunie este posibil. Nu știm ce va face președintele, când va promulga”.

Potrivit unui SMS intern publicat de ziarul Adevarul, Partidul Social Democrat ar fi inceput deja mobilizarea oamenilor din teritoriu pentru un mega-miting care ar trebui sa aiba loc pe 26 mai.

Camera Deputaților a adoptat, în mai 2017, inițiativa cetățenească de revizuire a Constituției care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, semnată de 3 milioane de cetățeni.