PSD și ALDE fac o comisie de anchetă și pentru SPP. Decizia discutată în Coaliție

Publicat: 07 02. 2018, 08:47

Ședința vine în contextul în care liderul PSD, Liviu Dragnea, l-a acuzat, în repetate rânduri pe Lucian Pahonțu, șeful SPP, că se implică politic.

Comisia de Apărare din Senat l-a invitat deja pe Dragnea să se pronunțe pe această temă, însă liderul PSD a numit invitația un joc politic. „Am inteles ca a fost un vot politic la PNL să fiu chemat eu și premierul la comisia de la Senat și tot vot ca să nu fie chemat domnul Phonțu. E penibil să nu fie chemat subiectul discuției și alți oameni. E o gluma politică (…) E o acțiune în gluma făcută, dacă vrem serios ceva, atunci să facem o comisie specială”, a declarat Liviu Dragnea.

Întrebat dacă va reveni la serviciile oferite de SPP, liderul PSD a spus că reținerea sa este legată de metoda pe care o aplică Lucian Pahonțu, șeful SPP.

„O instituție condusă de un om să facă rapoarte informative, fără bază legală, eu nu pot beneficia. Atâta timp cât e condusă de acest domnn care are practici nelegale”, a mai spus Dragnea.

Acesta a anunțat încă de luni că e nevoie de o comisie specială, după ce l-a acuzat pe Lucian Pahonțu s-ar fi implicat în politică. În susținerea lui Dragnea a venit și Paul Stănescu, vicepremier, care spune că a fost abordat de o persoană care i-ar fi transmis mesajul lui Pahonțu, prin care îi promitea chiar șefia PSD, după ce Liviu Dragnea va fi „executat”.

La scurt timp după învestitură, întreg Cabinetul Dăncilă a renunțat la serviciile SPP, aceeași măsură fiind luată și de Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului.