PSD și ALDE pierd majoritatea în Consiliul General. PMP rămâne în opoziție

Publicat: 01 08. 2016, 14:50
Actualizat: 28 02. 2017, 20:06

This browser does not support the video element.

„Spun categoric și răspicat, consilierii generali ai PMP sunt și vor rămâne în opoziție. Prim urmare, îi mulțumim doamnei Gabriela Vrânceanu Firea, pentru ideea vehiculată în spațiul public cum că ar putea lua în calcul și un viceprimar de la Partidul Mișcarea Populară, în ședința în care se va numi un nou viceprimar în locul domnului Tudor Ionescu, dar anunțăm răspicat că nu vom face nicio propunere pe postul de viceprimar. Pe parcursul acestui mandat, consilierii generali ai PMP vor rămâne în opoziție”, a declarat Turcescu.

El a subliniat că PMP va vota în funcție de proiectele propuse, dacă acestea converg cu viziunea partidului despre o Capitală europeană, funcțională din toate punctele de vedere.

„Ne-am angajat în campania electorală să facem din București o capitală funcțională, un oraș în care să se poată trăi mai bine, prin urmare, proiectele care propun un trai mai bun, de deblocarea unor situații care au adus blocaje în administrarea Capitalei, vom lua foarte în serios votarea acestor proiecte și în măsura în care ele sunt congruente cu viziunea noastră despre ce înseamnă o Capitală Europeană, le vom vota”, a arătat Turcescu.

În Consiliul General sunt 22 de consilieri generali PSD, 2 UNPR și 4 PMP, 4 din partea ALDE, 15 consilieri USB și 8 PNL.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, declarase joi că președintele executiv al PMP Valeriu Steriu a solicitat în numele PMP funcția de viceprimar rămasă liberă prin demisia lui Tudor Ionescu (ALDE).

„Am avut o discuție cu domnul Steriu, care mi-a spus că ei nu mai sunt doi consilieri generali UNPR, ci șase de la PMP. I-am spus și lui punctul de vedere juridic. Au solicitat să aibă un viceprimar în detrimentul viceprimarului ALDE și vom analiza în următoarele două săptămâni și vom vedea în ce măsură voi ieși totuși din acest impas. Este totuși un moment destul de dificil pe care îl am de trecut”, a afirmat Firea.