Raluca Turcan anunță că îl susține pe Ludovic Orban la președinția PNL: Am decis ca astăzi să semnez moțiunea

Publicat: 05 06. 2017, 17:50
Actualizat: 26 03. 2019, 01:26

Raluca Turcan, președintele interimar al PNL a declarat, luni, într-o conferință de presă la sediul PNL Sibiu, că Ludovic Orban a fost singurul care i-a solicitat să îi citească moțiunea, să intervină unde crede că e cazul și să îl sprijine.

„Aș dori să fac un anunț pentru că misiunea mea în calitate de președinte interimar al PNL a fost să țin partidul unit până la momentul Congresului, să țin partidul pe direcția care să atragă cât mai mulți oameni care se simt dezamăgiți de prestația PSD în ultima perioadă și, de asemenea, Congresul să fie un moment unificator, în urma căruia PNL să iasă întărit. Avem o competiție internă și o bună parte din misiunea pe care mi-am asumat-o a fost îndeplinită. În această competiție am primit solicitarea din partea domnului Ludovic Orban de a citi moțiunea, de a interveni asupra moțiunii pe care domnia sa o prezintă în fața Congresului și, împreună, am considerat că mai sunt două căi care trebuie adăugate moțiunii pe care domnia sa o susține în fața Congresului, astfel încât, la finalul perioadei acesteia de alegeri interne, scopul Conrgesului să fi fost atins: atragerea unui număr cât mai mare de oameni pe partea Dreaptă și constituirea PNL-ului în alternativa credibilă unică la PSD”, a declarat Raluca Turcan, președintele interimar al PNL.

Cele două căi pe care Turcan le-a propus și pe care le solicită echipei din jurul lui Ludovic Orban sunt structurarea unei opoziții solide la PSD și parteneriatul cu Klaus Iohannis.

„Ludovic Orban este singurul candidat la președinția PNL care mi-a solicitat sprijinul, intervenția și completarea pe moțiunea pe care domnia sa o va înainta în fața Congresului. În condițiile în care consider că PNL are nevoie ca de aer de această unitate internă, de autoritate și de experiență a liderului astfel încât baza să se simtă motivată sută la sută pentru ai servi pe cei care se uită spre PNL, am decis ca astăzi (luni – n.r.) să semnez moțiunea domnului Ludovic Orban și să completez această moțiune cu cele două direcții strategice: opoziție fermă la PSD și parteneriat cu președintele Klaus Iohannis”, a mai spus Raluca Turcan.

Potrivit liderului PNL, Orban ar fi „persoana care poate să strângă cel mai bine energiile din interiorul PNL”.

La alegerile din cadrul PNL, pentru funcția de președinte s-au înscris Ludovic Orban, Cristian Bușoi și Viorel Cataramă.