Raport. Ce efect a avut asupra PSD ruperea USL

Publicat: 20 03. 2015, 12:35

Documentul, pe care liderul PSD, premierul Victor Ponta, îl va prezenta la Consiliul Național, reunit vineri și sâmbătă, menționează faptul că, exceptând Guvernele Adrian Năstase, Călin Popescu-Tăriceanu și Victor Ponta, toate Cabinetele, începand cu anul 1992, au devenit minoritare până la finalul mandatului lor.

Potrivit raportului, Cabinetul Ponta se bucura, pe vremea USL, de susținerea a 420 de parlamentari, în timp ce, după ruperea USL, susținerea Cabinetului PSD a scăzut de la 377 la 321 parlamentari.

„Dacă Guvernul PSD, investit în 2004, a înregistrat, la finalul mandatului, o erodare de 15%, cazul Cabinetului Ponta este unul special. Aceasta deoarece ruperea USL a avut, în pofida impactului său public, un efect politic limitat. Chiar dacă super-majoritatea a fost, în mod evident, afectată, PSD a reușit rapid să își consolideze statutul guvernamental, astfel încât Guvernul are, pentru cea de-a doua parte a mandatului, una dintre cele mai stabile poziții. În prezent, majoritatea parlamentară este stabilă, retestată în câteva rânduri dupa alegerile prezidențiale, iar perspectivele pentru anul următor sunt, de asemenea, pozitive”, se arată în document.