Reacția Ambasadei SUA în scandalul Ponta: „Orice acuzații de încălcare a legii de către demnitari guvernamentali trebuie cercetate pe deplin și fără interferențe”

Publicat: 09 06. 2015, 14:37
Actualizat: 09 06. 2015, 19:49

This browser does not support the video element.

Misiunea diplomatică americană la București a avut, marți, o reacție la criza politică din România, transmisă chiar în timp ce plenul Camerei Deputaților dezbătea cererea procurorilor DNA prin care se solicită încuviințarea urmăririi penale pe numele premierului Victor Ponta, acuzat de acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), complicitate la evaziune fiscală în formă continuată și spălarea banilor.

„Așa cum am spus anterior, nu comentăm cazuri individuale”, a precizat Ambasada SUA, în deschiderea comunicatului remis gândul. „Orice acuzații de încălcare a legii de către demnitari guvernamentali trebuie cercetate pe deplin și fără interferențe, iar legea trebuie să se aplice în mod egal în cazul tuturor”.

Mai departe, Ambasada SUA a punctat că „instituțiile judiciare și cele ale statului de drept trebuie să își poată desfășura activitatea complet independent și trebuie să se respecte întru totul atât legislația românească, cât și principiul unui proces echitabil”.