Reacția lui Antonescu la cererea PDL de a iniția un nou vot pe referendumul lui Băsescu: „E o încercare de mică propagandă la mâna a doua”

Publicat: 25 06. 2013, 15:12
Actualizat: 01 08. 2014, 11:26

După ce liderul deputaților PDL Mircea Toader, a cerut un nou vot în Parlament pe solicitarea președintelui de a iniția referendum privind Parlament unicameral cu 300 de parlamentari, președintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat că nu este decât  o încercare pentru „mică propagandă la mâna a doua”.

„Din punctul meu de vedere, solicitarea nu are rost, procedura poate să meargă înainte și inițiatorul poate să-și exercite prerogativa. Deci nu văd rostul solicitării celor de la PDL decât încercarea de a mai face această mică propagandă la mâna a doua”, a spus Antonescu, după ședința Birourilor permanente.

Inițiativa lui Traian Băsescu privind referendumul a fost respinsă de Parlament, săptămâna trecută, la diferență de un vot, liberalii pronunțându-se împotrivă. Cu toate acestea, procedural, avizul Parlamentului este unul consultativ, fapt care nu-l îngrădește pe președinte să convoace referendumul.

„Domnul deputat Toader ne-a solicitat să mai dăm un nvot în plen pe referendum, dar s-a respins. Având în vedere că procedura s-a săvârșit, avizul este strict consultativ, deci nu-l împiedică pe președintele Traian Băsescu să convoace referendum când dorește. Totuși această solicitare va fi trimisă comisiilor juridice”, a mai spus Antonescu.