Reacția lui Crin Antonescu după incidentul protestatari-Barbu

Publicat: 17 10. 2013, 22:06
Actualizat: 29 07. 2014, 19:39

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat pentru gândul că atacul asupra ministrului Culturii este „inacceptabil” și că cei care au făcut acest lucru ar trebui să fie „reținuți”.

Liberalul a precizat că de la începutul protestelor a fost un susținător al drepturilor manifestanților și că forțele de ordine au fost „extrem de îngăduitoare”. Mai mult, Antonescu susține că acestea au procedat corect prin maniera în care au acționat până în prezent.

În privința evenimentul din această seară, Crin Antonescu a subliniat că atunci „când ataci pur și simplu, ești numai bun de reținut”.

Agresiunea asupra ministrului Culturii reprezintă primul gest de violență al protestarilor care se împotrivesc proiectului minier de Roșia Montană. Deși au ocupat în mai multe seri bulevardele Capitalei, manifestanții nu au intrat în conflict deschis cu forțele de ordine.

Ministrul de Interne, Radu Stroe, a dezvăluit pentru gândul că a existat o decizie politică prin care li s-a permis protestarilor să blocheze bulevardele, atâta timp cât s-au comportat civilizat.