Reacția lui Iohannis după ce senatorii l-au scăpat pe Vosganian de procurori

Publicat: 12 02. 2015, 15:52
Actualizat: 12 02. 2015, 19:08

Votul senatorilor, care nu au aprobat solicitarea DIICOT pentru începerea urmăririi penale în cazul senatorului PNL, Varujan Vosganian a fost sancționat de președintele Klaus Iohannis, care a postat pe Facebook un mesaj, deși se află la Bruxelles la Consiliul European. 

„Mă așteptam ca Senatul să încuviințeze cererea DNA de începere a urmăririi penale în cazul senatorului PNL Varujan Vosganian. Votul senatorilor arată că nu s-a înțeles încă pe deplin necesitatea schimbării pentru care am pledat atât la consultările cu partidele politice parlamentare, cât și în recentul discurs ținut în plenul Parlamentului. În fața justiției, nu există decât o singură măsură: respectul față de lege, indiferent de persoană sau funcție”. a scris Iohannis, care a spus că cererea vine din partea DNA, deși solicitarea aparține DIICOT.

Varujan Vosganian a scăpat pentru a doua oară cu ajutorul votului colegilor din Senat, astăzi fiind respinsă pentru a doua oară solicitarea DIICOT în cea ce îl privește pe senatorul PNL.