Reacție oficială de la Cotroceni: Guvernul să înțeleagă că protestatarii nu acceptă nimic mai puțin decât ce cer

Publicat: 04 02. 2017, 22:55
Actualizat: 22 04. 2017, 23:24

”Decizia anunțată în această seară de premierul Sorin Grindeanu este un pas important spre normalizare. Totodată, se face un pas important pentru a corecta situația creată. Guvernul a greșit flagrant și guvernul este responsabil să rezolve criza pe care a creat-o. Oamenii care protestează au cerințe legitime, democratice, corecte, iar Guvernul trebuie sa înțeleagă că cetățenii nu acceptă nimic mai puțin”, a transmis Dobrovolschi după declarațiile lui Sorin Grindeanu.

Premierul Sorin Grindeanu a precizat sâmbătă seara că duminică Guvernul se va reuni într-o ședință de urgență pentru abrogarea OUG 13.

”Folosesc termenul abrogare pentru că așa este…Am văzut dezbatere inclusiv din acest punct de vedere, e termenul folosit de către Administrația Prezidențială atunci când ne-a cerut să abrogăm această ordonanță. Vom găsi calea legală – abrogare, prorogare ca să nu intre în vigoare, ca să fiu cât se poate de clar”, a anunțat el la Palatul Victoria.

El a subliniat însă și că deciziile CCR sunt obligatorii pentru toți cetățenii României și este normal ca în cel mai scurt timp să-și găsească transpunerea în lege.

”Este nevoie, totuși, să avem concordanță între ceea ce înseamnă deciziile CCR și cadrul legal. O să demarez rapid o consultare cu toate celelalte partide, pornind de la deciziile CCR și de la forma pe care o avem, excluzând poate acel prag de 200.000 de lei, foarte mult discutat, astfel încât, după un dialog pe care sper să-l am – folosesc acest prilej pentru a lansa această invitație la dialog, în cel mai scurt timp să trimitem proiect de lege către Parlament pentru punerea în concordanță a deciziilor CCR cu cadrul legal”, a adăugat premierul.

Cei în jur de 150.000 de protestatari din Piața Victoriei s-au bucurat după ce Sorin Grindeanu a anunțat că ordonanța de urgență privind modificarea codurilor penale va fi abrogată, aceștia susținând că vor urmării acțiunile Guvernului din perioada următoare, mulți cerând însă și demisia premierului.