REFERENDUM 2012. Băsescu: Nu este o victorie a mea, prioritatea a fost votul pentru România europeană

Publicat: 30 07. 2012, 10:36
Actualizat: 30 07. 2012, 10:36

Președintele suspendat Traian Băsescu a declarat, în fața sediului de campanie, că rezultatul de la REFERENDUM 2012 nu reprezintă o victorie a sa, iar votul a fost pentru o România europeană, motiv pentru care a îndemnat la neparticipare.

„Acest vot nu este o victorie a președintelui Traian Băsescu. Este pentru prima dată când sunt într-o competiție electorală aparentă, în care votul pentru mine nu a fost o prioritate. Prioritatea a fost votul pentru România. Din acest motiv am cerut electoratului meu să nu participe la vot”, a declarat Băsescu.

În plus, el s-a arătat convins de faptul că rezultatul referendumului va fi salutat de partenerii europeni, deoarece românii au ales un drum european pentru România.

„În zilele următoare sunt convins că vom vedea semnalele partenerilor noștri europeni. Vor fi semnale prin care vor saluta atitudinea românilor și vor constata că românii au fost deasupra propriei lor clase politice în dorința lor de a merge către o mai profundă integrare în UE. Românii au probat că își doresc democrația. Românii au fost deasupra a ceea ce în 2010 li s-a întâmplat prin reduceri de salarii, prin impozitarea cu 5,5% a pensiilor. Românii au arătat că sunt capabili de sacrificii dacă aceasta este condiția ca țara să rămână în lumea civilizată, să nu facă pași înapoi”, a explicat Băsescu.

„Va trebui să facem un efort de recâștigare a încrederii partenerilor noștri europeni în România”, a adăugat președintele suspendat.

URMĂREȘTE TOATE DATELE DE LA REFERENDUM 2012 ÎN TIMP REAL PE HARTA NOASTRĂ INTERACTIVĂ