Remus Cernea către Antonescu: „Vă aștept semnătura pe legea privind parteneriatul civil”

Publicat: 10 06. 2013, 14:47
Actualizat: 31 01. 2019, 22:43

Deputatul Remus Cernea i-a cerut luni președintelui PNL, Crin Antonescu, în cadrul dezbaterilor din Comisia de revizuire a Constituției, semnătura asupra proiectului de lege pe care îl va iniția pentru reglementarea parteneriatului civil între persoane de același sex. 

Cernea a venit luni la Comisia de revizuire a Constituției pentru a susține unul dintre amendamentele depuse pentru modificarea legii fundamentale.

Cu această ocazie, deputatul i-a spus lui Antonescu: „Vă aștept semnătura pe legea privind parteneriatul civil”.

„Eu nu-mi iau decât îngăduința, cu permisiunea colegilor, să exprim și bucuria PSD de a vă vedea aici printre noi”, i-a replicat liderul PNL.

„Vă mulțumesc foarte mult, dar am luat în calcul și bucuria dumneavoastră”, a spus la rândul său Cernea, care a rămas până la finalul dezbaterilor comisiei pentru a discuta cu liderul PNL.

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat sâmbătă seară, într-o emisiune televizată, că „matricea familiei” este căsătoria dintre un bărbat și o femeie, însă poate fi de acord cu legiferarea parteneriatelor civile între persoane de același sex, precizând că nu susține adopțiile de către astfel de cupluri.