Reorganizarea promisă de Marcel Ciolacu începe cu Secretariatul General al Guvernului / Dispar 66 de posturi din schemă

Publicat: 21 12. 2023, 17:51
Actualizat: 21 12. 2023, 18:10

Guvernul a aprobat primul act normativ în procesul de reorganizare a ministerelor, respectiv hotărârea privind organizarea, funcționarea și atribuțiile Secretariatului General al Guvernului. Măsura face parte din planul de eficientizare a aparatului de stat și reducerea cheltuielilor bugetare asumat de premierul Ciolacu. 

SGG are, în prezent, un număr de 582 de posturi aprobate din care se desființează 66, din care 19 reprezintă funcții de conducere. După intrarea în vigoare a acestui act normativ, vor mai rămâne 43 de titulari ai unor funcții de conducere.

Reorganizarea aduce la buget 6 milioane de lei, anual.

După o analiză riguroasă, avem un prim progres în derularea procesului de reorganizare. Am aprobat în ședința de astăzi reorganizarea Secretariatului General al Guvernului, punctul central al administrației guvernamentale, care va deveni astfel mai fiabil și mai eficient. Vom continua reorganizarea ministerelor având în atenție atât reducerea cheltuielilor, cât și a numărului instituțiilor implicate în avizarea documentelor, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

Hotărârea aprobată astăzi de Guvern reprezintă prima etapă de reorganizare la nivelul SGG ca ordonator de credite (incluzând și entitățile fără personalitate juridică din cadrul Aparatului de lucru al Guvernului, pentru care SGG are calitatea de angajator).

Acest proces de reorganizare se va finaliza cu reducerea numărului de posturi de la 769, la 670, din care vor mai rămâne doar 53 de funcții de conducere, respectiv 7,91%, se arată într-un comunicat al Executivului.

CITEȘTE ȘI:

Sebastian Burduja vrea ca reorganizarea Ministerului Energiei să se facă până pe 30 iunie/ „Noi suntem pregătiți. Ne dorim să o facem cât mai rapid”

VIDEO | Marcel Ciolacu: Dacă scandalul din Parlament este prețul pe care trebuie să îl plătesc pentru pensiile românilor indexate, îmi asum