Replica lui Antonescu: Fenechiu nu va pleca din Guvern pentru că vrea domnul Băsescu

Publicat: 26 02. 2013, 19:27
Actualizat: 23 05. 2015, 08:55

Președintele PNL și al Senatului, Crin Antonescu, a declarat că ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, va pleca din Guvern dacă va fi condamnat sau dacă va primi o condamnare în instanță.

„Fenechiu va pleca din Guvern dacă se va dovedi la un moment dat că este un ministru incapabil să se ridice la nivelul acestei funcții. Domnul Fenechiu este un ministru care își face datoria, nu va pleca din Guvern pentru că vrea domnul Băsescu să găsească un țap ispășitor pentru Schengen”, a spus la Antena3 liderul PNL.

Potrivit acestuia, acordul de coabitarea semnat la Palatul Cotroceni nu a funcționat niciodată.

„A fost un petec de hârtie necesar realizării unor obiective de parcurs, domnul Băsescu a avut nevoie pentru a alerga cu ea la Bruxelles, nu știu de ce a avut nevoie de ea domnul Ponta. Privesc cu tristețe dacă fostul ambasador în România i-a spus actualului secretar al SUA că acela este documentul după care trebuie analizată politica românească”, a spus Antonescu.

El a precizat că nu este surprins de atacul președintelui, deoarece acesta a revenit la „atitudinile sale din timpul campaniei electorale când înghițea diferite animale”.

Antonescu a adăugat că președintele nu a adus în discuție subiectul Fenechiu când au discutat despre aderarea la spațiul Schengen și despre Raportul MCV.

Liberalul i-a amintit lui Băsescu că a candidat la președinție și primărie deși avea dosare deschise în instanță.