Replica lui Crin Antonescu la acuzațiile președintelui Traian Băsescu

Publicat: 11 11. 2013, 21:47
Actualizat: 20 05. 2015, 21:35

Liderul PNL, Crin Antonescu, a spus că implicarea ministrului de Interne, Radu Stroe, într-o conspirație alături de Sorin Roșca Stănescu pentru ca președintele Băsescu să fie acuzat de înaltă trădare, este o fabulație.

„Domnul ministru Radu Stroe a declarat public asupra acestor lucruri, este chiar o fabulație la niște colege de-ale dvs. Bine că nu le dau și pistol ăia care le-au angajat că ar fi periculoase. Cu o conspirație în cinci pași, în 17 pași, nu este vorba de nimic. Pentru mine, pentru PNL, lupta politică în raport cu președintele Băsescu a fost mereu la vedere, nu am făcut niciodată vreun fel de conspirație și domnul Băsescu știe asta”, a declarat Antonescu.

Liberalul l-a ironizat pe președinte, afirmând că acestuia „i-o fi dor de o nouă suspendare, dar USL nu are în vedere acest lucru”.

Antonescu a precizat că nu pune la îndoială declarațiile ministrului de Interne și că „nu era nevoie de un ditamai ministru de Interne ca niște documente din niște dosare care se aflau pe la niște instituții să ajungă la Sorin Roșca Stănescu”.

Biroul Politic Național al PNL a decis astăzi să propună Delegației Permanente excluderea din partid a senatorului Sorin Roșca Stănescu după ce acesta nu a putut dovedi acuzațiile aduse președintelui Traian Băsescu privind finanțarea ilegală a campaniei electorale din 2004.