Reprezentanții PPMT Covasna merg din casă în casă să întrebe câți oameni vor steagul secuiesc

Publicat: 09 04. 2013, 18:32
Actualizat: 27 03. 2019, 03:30

Reprezentanții PPMT Covasna vor merge din casă în casă și vor întreba oamenii dacă vor sau nu steagul secuiesc, pentru a demonstra liderilor UDMR că numărul doritorilor nu este de doar „câteva mii”, invitându-i, totodată, pe localnicii care au steaguri să le arboreze.

Președintele Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT) Covasna, Derzsi Samuel, a criticat, marți, într-o conferință de presă, o afirmație a fostului președintele al UDMR, Marko Bela, care declarase în presa maghiară că autonomia nu se obține după ce „câteva mii de oameni își agită pumnii”, referindu-se la mitingul din 10 martie de la Târgu Mureș, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Derzsi a afirmat că liderii UDMR au avut, în ultimii 23 ani, ocazia să arate cum se obține autonomia, însă rezultate nu există, motiv pentru care conducerea PPMT Covasna invită localnicii să arboreze steagul secuiesc pe locuințele lor, pentru a demonstra șefilor Uniunii că nu sunt doar „câteva mii”.

Totodată, Derzsi a spus că reprezentanții PPMT Covasna vor merge din casă în casă pentru a întreba oamenii dacă vor sau nu steaguri secuieși, demonstrând și prin această metodă că nu sunt doar „câteva mii”.