Republica Moldova începe în august gazoductul Iași-Ungheni. Ponta, invitat la Chișinău

Publicat: 09 07. 2013, 22:20
Actualizat: 18 03. 2015, 21:21

Premierul Victor Ponta a fost invitat în august de șeful Guvernului de la Chișinău, Iurie Leancă, să participe la începerea construcției gazoductului Iași- Ungheni. Invitația oficială i-a fost făcută lui Ponta de către Leancă după întâlnirea pe care au avut-o astăzi la Palatul Victoria.

„Sunt convins cã discuțiile pe care le-am avut astăzi, foarte punctuale, ne vor permite ca pe 27 august, atunci când vom sărbători la Chișinău Ziua Independenței, împreună cu domnul prim-ministru și în prezența comisarului UE pentru energie, să putem lansa construcția gazoductului Iași-Ungheni”, a spus Leancã.

Dincolo de interconectarea energetică, discuțiile s-au referit la reconstruirea unor poduri peste Prut, care ar putea face obiectul unei ședințe de guvern comune.

Ponta pe de altă parte a reamintit sprijinul României pentru agenda europeanã a Republicii Moldova, exprimându-și speranța că viitorul summit UE de la Vilnius va aduce rezultate concrete privind acest proces. „Vreau să urez încă o dată un mandat…, ușor nu va fi pentru domnul prim-ministru Leancă, însă un mandat plin de succes și vreau să ne bucurăm împreună după summit-ul de la Vilnius pentru succesul obținut de Republica Moldova”, a spus Ponta.

Potrivit lui Leancă, Republica Moldova așteaptă la Vilnius parafarea acordului de acordului de asociere și discutarea noii etape privind liberalizarea regimului de vize cu Uniunea Europeană.