Robert Negoiță nu este de acord cu demersurile pentru suspendarea lui Klaus Iohannis

Publicat: 05 06. 2018, 00:40
Actualizat: 25 03. 2019, 21:30

”Consider că e O IDEE GREȘITĂ să îl suspendăm pe președinte pentru chestiunea asta. Pe reglementarea actuală, indiferent pe cine am pune acolo, RISCUL DE ABUZ este foarte mare, tentația de abuz este foarte mare. Reglementările trebuie făcute în Parlament, unde avem majoritate. Faptul că nu se întâmplă treaba asta e o chestiune care nu mă mulțumește foarte mult.(…) Eu militez foarte mult pe o Românie și pentru a normaliza România. Atunci când argumentele sunt într-o direcție și instituțiile sunt de asemenea într-o direcție eu cred că toată lumea se va conforma până la urmă”, explica Negoiță, înainte de începerea ședinței CEx PSD.

Deputatul PSD Ioan Dîrzu susține că va fi primul care va strânge semnături pentru suspendarea președintelui Klaus Iohannis, în cazul în care nu va respecta decizia Curții Constituționale, precizând că nu are altă variantă decât aceea de a o revoca din funcție pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi.

Curtea Constituțională a României a stabilit, cu majoritate de voturi, existența unui conflict juridic de natură constituțională între Ministrul justiției și Președintele României, generat de refuzul șefului statului de a da curs propunerii de revocare din funcție a procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kövesi.

Curtea Constituțională a arătat, în comunicatul oficial privind decizia de existență a conflictului instituțional între președinte și ministrul Justiției, că șeful statului urmează să emită decretul de revocare din funcție a procurorului-șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi.