VIDEO | România, alături de Israel pentru eliberarea ostaticilor din Gaza. Doar doi români mai sunt prizonieri în tunelele Hamas

Publicat: 14 12. 2023, 19:51
Actualizat: 14 12. 2023, 19:59

This browser does not support the video element.

Premierul Marcel Ciolacu, ministrul de Interne din Israel Moshe Arbel şi membrii familiei israelienilor de origine română ţinuţi ostatici în Fâşia Gaza s-au întânit joi la Palatul Victoria. Şeful Executivului i-a transmis oficialului israelian că România se alătură comunităţii internaţionale în eforturile de a îi elibera pe toți ostaticii răpiţi de gruparea teroristă Hamas. „Descaladarea este o soluţie viabilă pentru restabilirea securităţii în regiune”, i-a sugerat Ciolacu lui Moshe Arbel.

România se alătură comunităţii internaţionale pentru a sprijini eforturile Israelului de a elibera ostaticii răpiţi de Hamas. Compasiunea noastră deplină merge către familiile ostaticilor, a scris Marcel Ciolacu, joi pe reţeaua X.

Premierul a mai spus că „descaladarea este o soluţie viabilă pentru restabilirea securităţii în regiune”, iar acesta a fost mesajul pe care l-a reiterat în dialogul cu ministrul de Interne al Israelului Moshe Arbel şi membrii familiei israelienilor de origine română ţinuţi ostatici în Fâşia Gaza, mai arată o postare pe pagina reţelei X a Guvernului României.

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat, joi, că autorităţile israeliene au informat că o persoană cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, care era ţinută ostatică în Fâşia Gaza, a murit. În prezent, două persoane cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, se mai află ostatice în Fâşia Gaza.

Citiți și: VIDEO | Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu comunitatea română din Israel: „În astfel de momente, cuvintele nu pot alina pierderea persoanelor dragi”

Marcel Ciolacu: Veşti îngrozitoare venite din Israel. Condamnăm atacurile cu rachete