Romii din Cluj îl susțin pe Ponta în mod oficial. Ce îi cer în schimbul votului

Publicat: 19 09. 2014, 14:02
Actualizat: 19 09. 2014, 18:44

Președintele Partidei Romilor „Pro Europa” Cluj, Aurel Roșianu, a declarat, vineri, într-o conferință de presă, că, în schimbul acordării sprijinului în alegerile prezidențiale, romii îi cer lui Victor Ponta „crearea unei noi strategii de îmbunătățire a situației romilor din România în mai multe domenii”.

„Am încheiat cu PSD Cluj un protocol de colaborare politică, cu scopul susținerii de către romii din județ a candidatului social-democrat Victor Ponta la alegerile prezidențiale. De asemenea, colaborarea vizează susținerea PSD până în 2016. Filiala Cluj a Partidei Romilor cere candidatului Victor Ponta crearea unei noi strategii de îmbunătățire a situației romilor din România în diferite domenii, precum sănătate, educație, locuințe, locuri de muncă”, a spus Roșianu.

Potrivit acestuia, Victor Ponta ar trebui să sprijine romii în inițierea și implementarea unor programe de finanțare privind integrarea membrilor etniei în societate și identificarea unor soluții de stopare a migrării romilor în alte state.

Liderul Partidei Romilor „Pro Europa” Cluj a susținut că peste 15.000 de romi din județ vor vota cu Victor Ponta la alegerile prezidențiale.

Președintele PSD, Victor Ponta, și-a depus, miercuri, la Biroul Electoral Central, dosarul de înregistrare a candidaturii pentru alegerile prezidențiale.

Vasile Măgrădean