Rușanu, mesaj pentru foștii colegi din politică: generația noastră a trecut

Publicat: 03 05. 2017, 21:08
Actualizat: 04 05. 2017, 09:02

„Vă fac două promisiuni, și de obicei mă țin de cuvânt: este prima și ultima carte pe care o scriu; nu vreau să devin membru al Uniunii Scriitorilor. Și, în al doilea rând, nu mă mai reîntorc în politică. Generația noastră cred că a trecut. E rândul celor mai tineri. Și ce am avut de spus în politică am spus până în februarie 2014”, a spus Rușanu.

Dan Radu Rușanu a lansat, miercuri, volumul „Mai sunt judecători la Berlin”, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare, tema cărții fiind legată de activitatea sa politică, dar și de problemele sale în Justiție.

La eveniment au participat foștii premieri și președinți ai PSD Adrian Năstase și Victor Ponta, fostul președinte al PNL Crin Antonescu, fostul premier PNL și actual președinte al Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

În dosarul „Carpatica Asig”, procurorii anticorupție i-au trimis în judecată, în 24 aprilie 2014, pe fostul președinte al Autorității de Supraveghere Financiară, Dan-Radu Rușanu, pe omul de afaceri Ilie Carabulea și pe Marian Mârzac, fost membru al Consiliului ASF.

Rușanu a stat patru luni în arest.

În anul 2016, prima instanță de judecată a decis ca Dan Radu Rușanu, fost președinte al Autorității pentru Supraveghere Financiară, să fie achitat de toate acuzațiile care i se aduceau în dosar, și anume folosirea influenței unei persoane care îndeplinește o funcție publică, favorizarea făptuitorului și constituire de grup infracțional organizat.

Rușanu s-a suspendat din calitatea de membru al PNL în momentul în care a fost votat în funcția de președinte al ASF, tot atunci el demisionând din postul de deputat PNL.

Între timp, PNL a adoptat o serie de criterii de integritate care îl făceau pe Rușanu incompatibil cu calitatea de membru al formațiunii, din cauza problemelor sale în Justiție.

Rușanu a fost membru PNL din 1990, ocupând și funcția de vicepreședinte. În acest răstimp, Rușanu a deținut două mandate de deputat și unul de senator.