Sebastian Lăzăroiu, la GÂNDUL LIVE. Ce a fost „suspect” în propunerea lui Ponta de comasare a alegerilor

Publicat: 23 01. 2013, 23:30
Actualizat: 15 07. 2016, 11:02

Consilierul prezidențial Sebastian Lăzăroiu interpretează varianta comasării alegerilor europarlamentare cu cele prezidențiale și ca „un anunț voalat” al lui Victor Ponta că PSD se poate „răzgândi în privința susținerii candidatului PNL la prezidențiale până în 2014”.

„Ce mi s-a părut mie suspect la propunerea pe care a avut-o Victor Ponta e că el vrea să cupleze niște alegeri în care PSD și PNL sunt obligate să candideze separat, cele europarlamentare, cu niște alegeri unde ei spun acum că susțin un candidat comun. Așa ceva nu prea se face, numai pentru faptul că produci confuzie în rândul oamenilor, pe un buletin e PSD, PNL separat, pe un buletin e USL. Eu am interpretat, e o interpretare politică, că e posibil ca Victor Ponta să fi anunțat voalat ca PSD să se poată răzgândi în privința susținerii candidatului PNL la prezidențiale până în 2014”, a declarat Lăzăroiu la GÂNDUL LIVE.

Potrivit consilierului prezidențial, acordul semnat între PSD și PNL în care șefia guvernului revine social-democraților, iar președinția liberalilor, nu este o garanție că liberalul Crin Antonescu va fi candidatul USL pentru Cotroceni. Lăzăroiu a invocat acordul pe care liderii USL l-au semnat cu UDMR înainte de alegeri și nu a fost respectat. 

„Dacă mă întrebați că PSD are interesul ăsta( ca antonescu să fie candidatul USL la prezidențiale-n.r), nu cred că îl are”, a comentat el.

Întrebat ce candidat ar putea avea PSD pentru prezidențiale, Lăzăroiu a răspuns: „PSD are oameni politici din partid sau afiliați cu credibilitate mare, unul e Victor Ponta, altul e Sorin Oprescu”.