Ședința de plen a Senatului, suspendată după ce USL nu a reușit să se mobilizeze

Publicat: 15 10. 2012, 20:59
Actualizat: 29 09. 2018, 22:25

Președintele Senatului, Crin Antonescu, a suspendat, luni după-amiază, ședința de plen a acestei Camere după ce parlamentarii din partea PSD și PNL nu au reușit să se mobilizeze pentru a adopta legile organice programate pentru această ședință.

Senatorii au reluat de cinci ori votul asupra unei propuneri legislative care stabilea măsuri pentru degrevarea instanțelor judecătorești, precum și pentru pregătirea punerii în aplicare a Legii 134/2010 privind Codul de procedură civilă.

Majoritatea parlamentară a USL nu a întrunit suficiente voturi pentru a adopta actul normativ, cu caracter organic, motiv pentru care liderii de grupuri parlamentare au solicitat o pauză de consultări.

Nici după această pauză de consultări senatorii PSD și PNL nu au reușit să adune voturile necesare pentru adoptarea propunerii legislative, pentru care ministrul Justiției Mona Pivniceru a solicitat urgentarea procedurii legislative.

Totodată, din același motiv senatorii nu au reușit să adopte nici Ordonanța de Urgență prin care se treceau o serie de imobile în proprietatea publică a statului, pentru a fi date în administrarea CNVM.