Ședința Senatului, suspendată înaintea votului pentru proiectul privind Ziua Maghiarilor. Șerban Nicolae: Nu am sesizat că ar exista susținere

Publicat: 16 10. 2017, 14:34
Actualizat: 25 03. 2019, 22:51

„Poziția PSD în legătură cu acest proiect este că în forma actuală noi nu cred că îl vom vota. Noi am lăsat libertatea tuturor colegilor noștri să voteze, dar nu am sesizat că ar exista susținere pentru un asemenea proiect. De aceea, rămâne să mai discutăm”, a declarat liderul senatorilor PSD. Șerban Nicolae, după o întrevedere cu liderul senatorilor UDMR, Cseke Attila, care a avut loc în biroul lui Liviu Dragnea, la Camera Deputaților.

El a reamintit că există un proiect de lege în Senat privind Ziua Minorităților Naționale.

„Adică o zi în care să celebrăm faptul că există pe teritoriul României, nu din rațiuni politice, nu din rațiuni separatiste, minorități naționale, oameni cinstiți, care contribuie la bugetul statului, , oameni care-și fac datoria față de țară, care trăiesc aici de sute de ani și care fac parte din societatea românească. În acest context, rămâne de discutat dacă și în ce condiții s-ar pune problema unei zile speciale dedicate maghiarilor din România”, a adăugat Nicolae.

Ședința Senatului a fost suspendată, marți, din lipsă de cvorum, după ce liderul grupului PSD, Șerban Nicolae, a cerut o pauză, în contextul în care aleșii mai aveau de dezbătut un singur punct înainte de ajunge la proiectul UDMR privind consacrarea zilei de 15 martie ca sărbătoare a maghiarilor.