Șeful de campanie al USR: Atacul de săptămâna trecută nu mă vizează direct pe mine, ci pe Nicușor Dan

Publicat: 23 12. 2016, 13:12
Actualizat: 26 03. 2019, 08:52

„În opinia mea, atacul de săptămâna trecută nu mă vizează direct pe mine, ceea ce de fapt este și mai grav. Atunci când te grăbești să aduni capital politic în partid e mult mai convenabil și mai ușor de atacat ‘cel mai nesuferit om din USR’ în locul celui mai apreciat om din USR, adică Nicușor Dan. M-ar bucura să rămân eu și la propriu, și la figurat ‘Acarul Păun’ în toată povestea asta – însă e bine să treceți dincolo de aparențe și să vedeți cui și la ce folosesc de fapt aceste atacuri. Cine câștigă din ele?”, a scris Matei Păun pe Facebook la mai mult de o săptămână după atacurile lui Sergiu Moroianu.

El a subliniat că și-a asumat conducerea campaniei în cunoștință de cauză.

„Am fost acuzat că aș fi ‘omul rușilor’. Dar și că sunt ‘omul lui Soros’. Cred că e limpede că aceste acuzații se distrug reciproc – ar fi o performanță inegalabilă să fiu și cu rușii, și cu Soros! (…)Îi înțeleg perfect pe toți candidații și membrii USR, care mi-ar suci gâtul acum, însă vreau să îi rog să înțeleagă că toate deciziile pe care le-am luat în campanie, le-am luat punând interesul USR mai presus de tot – mai presus de interesul meu (nu de puține ori!) și mai presus de interesele individuale ale membrilor”, a fost mesajul lui Matei Păun.

Totodată, el a anunțat că și-a depus adeziunea la USR „văzând cât de tare contează pentru unii acest aspect” și a precizat că s-a implicat benevol, iar pe Nicușor Dan îl susține din momentul primei sale candidaturi la Primărie.

Biroul Politic Național al USR a decis în urmă cu o săptămână excluderea din partid a lui Sergiu Moroianu, soțul lui Clotilde Armand. Acesta a acuzat echipa de comunicare/campanie a USR că „a asociat imaginea USR cu activiștii lgbt și cu Soros” și că a declanșat o campanie de denigrare și sabotaj la adresa soției sale, „principalul vector de imagine al USR în teritoriu”.