Senator ALDE, despre respingerea lui Plumb: E o dovadă că Dăncilă e în fruntea unui guvern muribund

Publicat: 26 09. 2019, 15:13

„România a trăit azi o mare rușine la nivel european din cauza încăpățânării și a modului în care premierul Dăncilă înțelege să facă politică și să guverneze țara. Respingerea Rovanei Plumb era o chestiune despre care s-a discutat în ultima perioadă. Însă, premierului Dăncilă nu i-a păsat. Lipsa dialogului, a unor consultări măcar din partea premierului cu privire la nominalizarea comisarului european din partea României ne-au adus într-o situație penibilă”, a scris Ion Popa, joi, pe Facebook.

Senatorul ALDE a adăugat că premierul nu a acționat în calitate de persoană fizică, ci în numele țării, iar acțiunile sale ne-au dus în fața unei rușini la nivel european.

„Din păcate, doamna Dăncilă nu a acționat in calitate de persoană fizică, ci în numele României, iar acțiunile sale ne-au adus în fața unei rușini la nivel european. Aceasta este încă o dovadă că doamna Dăncilă este în fruntea unui guvern fără busolă, un guvern muribund, care își dă încet obștescul sfârșit”, a conchis Popa.

Rovana Plumb a primit un vot negativ, joi, în Comisia pentru Afaceri Judiciare (JURI) a Parlamentului European pentru funcția de comisar european, a anunțat europarlamentarul Siegfried Mureșan.

Comisia pentru Afaceri Judiciare (JURI) a decis, cu unanimitate de voturi, să trimită o scrisoare Comisiei Europene în care să informeze asupra faptului că există conflict de interese în cazul Rovanei Plumb și nu poate asuma funcția de comisar european.