Senator PSD către Aurescu: Mi-e teamă să nu transformăm MAE într-o platformă tehnică

Publicat: 30 10. 2019, 14:34

„În timp ce vechea Guvernare a abordat problema relațiilor internaționale cu trei entități, în revoluționara propunere a domnului premier desemnat, de a scurta Guvernul, tăind exact trei entități esentiale în opinia mea și care au făcut o treabă foarte bună la președinția CE. Este o mare dezamăgire pentru mine. Mi-e teamă domnule ministru, care sunteți un tehnocrat, apreciat nu numai în țară, să nu transformăm MAE într-o platformă tehnică”, a afirmat președintele comisiei pentru Politică Externă din Senat Sorin Dumitrescu, miercuri, la audierea lui Bogdan Aurescu pentru funcția de ministru de Externe.

La ora transmiterii acestei știri, propunerea PNL pentru Ministerul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu, este audiat în comisiile reunite pentru Politică Externă.

Marți au fost audiați în comisiile de specialitate primii opt liberali desemnați în Guvernul Orban, respectiv Marcel Boloș, propus la Fonduri Europene, Victor Costache, propus la Ministerul Sănătății, Florin Cîțu, propus ministru al Finanțelor, Bogdan Gheorghiu, propus la Cultură, Nicolae Ciucă, propus la Ministerul Apărării, Marcel Vela, propunerea de la Interne, Adrian Oros, nominalizat la Agricultură și Costel Alexe, propunerea pentru Mediu.

Cei care au primit aviz negativ sunt Florin Cîțu, senatorul PNL propus la Ministerul Finanțelor și Ion Ștefan, propus la Ministerul Dezvoltării.

Votul pentru învestirea Guvernului Orban urmează să fie dat în plenul reunit al Parlamentului de luni, de la ora 14.00.