Senator USR: Dinspre Avocatul Poporului nu aud decât o liniște asurzitoare. Doamnă Weber, poate nu vă place că aveți această competență

Publicat: 12 07. 2019, 13:09

„Doamna Weber a depus jurământul de Avocat al Poporului acum o săptămână. Are pe masă cel puțin două cereri să sesizeze Curtea Constituțională cu privire la Codul Administrativ dar dinspre Avocatul Poporului nu aud decât o liniște asurzitoare. Doamnă Weber, poate nu vă place că aveți această competență, conform Constituției, dar asta nu e o scuză pentru a nu sesiza CCR”, a scris, pe Facebook, Florina Presadă.

Senatorul USR susține că Renate Weber trebuie să explice românilor de ce nu dă curs solicitărilor privind Codul Administrativ.

„Trebuie totuși să aflăm și noi de ce nu vreți un control pe un act normativ despre care știm că include prevederi declarate neconstituționale anterior – cum sunt cele privind pensiile speciale pentru primari. Asta ca să nu mai pomenesc despre procedura adoptării lor prin ordonanță de urgență: Consiliul Legislativ zice și el în avizul dat deja că ea nu este justificată în textul de fundamentare. Doamnă Avocat al Poporului, aveți de ales. Decizia vă aparține. Reabilitați reputația acestei instituții, pe care domnul Ciorbea a aservit-o unei majorități parlamentare care a legiferat privilegii pentru penali și baroni locali sau nu? Iubește România cu ochii deschiși!”, a completat Florina Presadă.

Pe 26 iunie 2019, plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului a votat numirea Renatei Weber ca Avocat al Poporului. Propunerea acesteia pentru funcție a fost făcută de către ALDE.