Șerban Nicolae: „DNA trebuie refăcut din temelii. Kovesi nu mai poate rămâne în funcție. Au fost distruși oameni, cariere, familii”

Publicat: 12 02. 2018, 11:58
Actualizat: 12 02. 2018, 13:32

„Noi am aflat că lupta anticorupție era una selectivă. Dacă prindeai un corupt nu-l sancționai, încercai să-l forțezi să îți dea un alt corupt mai interesant sau mai important. Au fost distruși oameni, cariere, familii. Dacă ar fi fost o luptă anticorupție, atunci ar fi fost sancționați toți corupții descoperiți. Am ajuns într-un moment foarte grav în care DNA ar trebui refăcută din temelii”, a spus Șerban Nicolae.

El a arătat că DNA este „profund coruptă” în momentul de față și „profund afectată de o boală foarte gravă, internă”, în condițiile în credibilitatea instituției s-a prăbușit.

Întrebat dacă Laura Codruța Kovesi ar trebui să-și dea demisia, Șerban Nicolae a răspuns: „Din punctul meu de vedere nu mai poate rămâne în fruntea acestei instituții”.

„Cel mai bine era ca aceste lucruri să nu se întâmple. Cel mai bine era, ca dacă se întâmplau, să fie dezvăluite atunci. De regulă, pe mine spovedaniile învinșilor nu mă impresionează foarte tare. Mă ajută să încerc să previn pe viitor o asemenea procedură, asemenea mecanisme de o ticăloșie greu de imaginat”, a mai spus Nicolae.