Sfatul lui Kelemen pentru Iohannis și Dăncilă. „Nu este prima dată când se întâmplă așa ceva”

Publicat: 27 04. 2018, 15:34
Actualizat: 27 04. 2018, 17:27

„Niciun conflict instituțional nu este în beneficiul țării și, de fiecare dată când există un astfel de conflict între Președinție și Guvern, din punct de vedere economic și politic oamenii percep ca o instabilitate. Nu este prima dată când se întâmplă așa ceva. Traian Băsescu exact același lucru l-a cerut de la fostul premier Tăriceanu, dar acesta a rămas în funcție până la sfârșitul mandatului și trei ani a existat un conflict extrem de tensionat între Președinție și Guvern”, a declarat Kelemen.

Referindu-se la refuzul Vioricăi Dancilă de a se prezenta la întâlnirea de la Palatul Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis, liderul UDMR a comentat că „nu este bine să nu te duci la o întâlnire la care ai fost invitat și la care ai confirmat că vei participa”

„Sper că sunt destul de înțelepți acești oameni care conduc România să găsească o soluție de comunicare și dialog. Dincolo de supărări și de competiția politică trebuie să conducă România, și președintele și premierul, dacă au primit acest mandat”, a mai spus Kelemen.

Potrivit acestuia, România a mai cunoscut astfel de conflicte interinstituționale și nu a fost bine pentru nimeni, „nimeni nu a câștigat din astfel de conflicte”.

„Până la urmă, Parlamentul poate să o schimbe pe d-na Dăncilă, așa cum Parlamentul poate să și numească, la propunerea președintelui, dar alte consecințe directe nu vor fi”, a mai spus liderul UDMR.