Shhaideh, despre demisie: „Decizia mea e luată, va fi comunicată în CEx”. Vicepremierul lipsește de la ședința de guvern

Publicat: 11 10. 2017, 17:03

This browser does not support the video element.

Vicepremierul Sevil Shhaideh, ministrul al Dezvoltării Regionale, nu participă la ședința Executivului de miercuri, scaunul rezervat ei, în dreapta premierului Mihai Tudose, rămânând neocupat. Rovana Plumb și Viorel Ilie au fost, însă, prezenți în sala de ședințe.

„Eu cred că sunt același om, am respectat întodeauna partidul și cel care m-a pus în funcția de mininistru este CEx-ul și decizia mea, care este luată, va fi comunicată mâine în CEx. Permiteți-mi să nu fac afirmații despre poziția mea pe scările DNA sau pe stradă”, a declarat Sevil Shhaideh, la ieșirea de la DNA.

Anterior, premierul Mihai Tudose, care a avut două întâlniri cu liderul PSD, Liviu Dragnea, în cursul zilei, a declarat, referindu-se la miniștrii Shhaideh și Plumb, vizați de remaniere, că există o problemă de „percepție” la Bruxelles, ambii fiind vizați, în acest sens, potrivit Mediafax.

„Și cele două colege (Sevil Shhaideh și Rovana Plumb, n.r.) – știți foarte bine – avem o realitate și o percepție. Realitatea este că este prezumția de nevinovăție, au fost o mulțime de cazuri în care cei care au fost puși sub acuzare în diverse etape ale procesului penal s-au dovedit a fi nevinovați, cu viețile distruse sau oricum schimbate total, dar avem și o percepție și percepția la Bruxelles este cu totul alta decât realitatea de aici. Dar fiind faptul că cele două colege sunt exact pe zona aceasta de relație cu Bruxellul, de aici apare problema. Am o părere personală pe care v-am spus-o și o impunere ca șef al Guvernului. Asta este tot”, a declarat Tudose.