„Și eu te iubesc”. Reacția lui Mirel Palada atunci când a fost întrebat dacă a cumpărat de la RAPPS un apartament de 160 de metri pătrați

Publicat: 25 06. 2015, 19:12

Mirel Palada, consilier de stat al premierului Victor Ponta, a achiziționat anul trecut, împreună cu soția sa, un apartament în București, reiese din ultimele doua declarații de avere ale demnitarului. Acesta s-ar afla într-un imobil de pe strada Mihai Eminescu, deținut de RA-APPS, scrie hotnews.ro.

Nu e clar, însă, cât a plătit Palada pentru acest apartament sau în ce condiții l-a cumparat. Întrebat dacă a achiziționat apartamentul prin licitație sau negociere directă și de ce a ales să cumpere de la RA-APPS și nu din piața, consilierul s-a limitat în a transmite un mesaj ironic: „Și eu te iubesc”.

Potrivit sursei citate, în același bloc ar mai locui și președintele Inaltei Curți de Casație și Justiție, Livia Stanciu.

La o solicitare Hotnews cu privire la imobilele vândute pe strada Mihai Eminescu, din Capitală, în 2014, RA-APPS a transmis o listă cu 29 de imobile, precizând pentru fiecare adresa, suprafața utilă și terenul aferent, etapa de vânzare (licitație sau negociere), prețul de pornire al licitatiei și prețul de vanzare.

Totuși, în răspunsul RA-APPS se arată că „numele persoanelor fizice sau juridice care au adjudecat imobilele menționate (…) nu pot fi făcute publice fără acordul, în scris, al acestora”.

Suma încasată de RA-APPS în anul 2014 pentru un apartament cu o suprafață utilă de 143,31 metri pătrați a fost de 149.000 euro, iar pentru unul de 171 metri pătrați suma s-a rdicat la 166.000 euro.